Efficiënt Krachtig Duurzaam

Crystal

MOTOR

Krachtig, betrouwbaar en zuinig

De 6-cilinder motor, met een hoog maximaal vermogen van 171 pk, maakt de Zetor Crystal overal inzetbaar. Alle Crystal-motoren zijn gebaseerd op het beproefde concept van 6-cilinder 4-taktmotoren met compressieontsteking, 24 kleppen en Common Rail-injectie.

Het robuuste motorblok vormt een compact element wat zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en hoog hefvermogen.

Een indrukwekkend hoog koppel garandeert een hoge flexibiliteit in de gekozen versnelling en zorgt ervoor dat de gebruiker zo min mogelijk hoeft te schakelen.

6,1 Liter

6.1 Liter motor garandeert een hoog vermogen en optimale efficiëntie.

 • Hoog koppel bij lage toerentallen resulteert in een laag verbruik en land termijn besparing
 • Hoge kwaliteit garandeert een lange levensduur
 • Laag geluidsniveau
 • Laag brandstofverbruik zorgt voor een lange termijn besparing
 • De motoren voldoen aan de meest recente emissienormen, fase V.
 • Het commonrail injectiesysteem garandeert lage uitstoot en een laag verbruik

Het SCR-systeem werkt geruisloos op de achtergrond; het enige moment dat u er iets van merkt, is bij het tanken. SCR levert aanzienlijke besparingen in brandstofkosten op, alsmede een uitstekend vermogen en schonere emissies uit de uitlaat.

ECO 40 Transmissie

De ideale verhouding tussen kracht en nauwkeurigheid

Bij het ontwerpen van de versnellingsbak is veel aandacht uitgegaan naar bedieningsgemak. De Crystal is uitgevoerd met een logisch schakelpatroon en korte overbrenging om het vermogen te behouden.

De Zetor Crystal is uitgevoerd met een Powershuttle met 30/30 transmissie, 3-traps powershift en onder belasting schakelbare omkeer. Hiermee kan zonder het koppelingspedaal in te trappen vanuit stilstand worden weggereden, gekoppeld of van rijrichting worden gewisseld.

De ECO 40-transmissie werkt bij een maximumsnelheid van 40 km/h met een brandstofbesparend toerental van 1750 tpm, wat de gebruiker een besparing op de totale gebruikskosten oplevert van 18%, ten opzichte van het vorige trekkermodel.

 • Eigen productie, vanwege zorgvuldige controles is kwaliteit gegarandeerd
 • Hoge kwaliteit en duurzame materialen voor een lange levensduur
 • Groot aanbod van opties en mogelijkheden
 • Standaard vier onafhankelijke aftakas toerentallen

Maakt het bedienen van de trekker eenvoudiger

Power koppeling

Koppelingsknop op de schakelhendel

PowerClutch

PowerShift

Drietraps Powershift met automatisch

PowerShift

PowerShuttle

Hydraulische omkeer

PowerShuttle
HYDRAULIEK

Krachtig en precisie

De gelijkmatige belasting van de trekker en het maximale hefvermogen van 85 kN worden gerealiseerd door twee hulpcilinders. De nieuwe vierdelige hydraulische distributeur wordt elektronisch bediend met de zogenaamde FINGERTIP, waarmee de bestuurder de timing en het volume van de olie-instroom kan regelen. De CRYSTAL HD is uitgerust met een 4-delige hydraulische distributeur met elektrohydraulische bediening. Categorie III-koppelingen zijn geschikt voor een groot aantal Aanbouwdelen en werktuigen. Het doelgerichte EHR HitchTronic systeem is standaard gemonteerd.

 • De fijne bedieningen maken het werk extra eenvoudig.
 • De pompen hebben een debiet van 85 l/min, wat voldoende is voor de meeste aanbouwdelen en werktuigen.
 • Het eenvoudige systeem zorgt ervoor dat u op een probleemloze manier uw werk kunt doen.

HitchTronic

Het elektrohydraulisch systeem is uitgerust met HitchTronic, een automatisch regelsysteem voor de 3-puntshefinrichting achter. Bij gebruik van dit systeem is het niet nodig om de verschillende soorten verstelling en hun fijngevoeligheid vooraf in te stellen. Het systeem meet zelf de bodemweerstand en past de afstelling van de 3-puntsophanging aan op de omstandigheden.

5-7 %

Het Hitch tronic systeem verhoogt de productiviteit en verlaagd het brandstofverbruik met gemiddeld 5-7%.

CABINE

Uitstekend zicht

De nieuwe Zetor Crystal is comfortabel in gebruik. De geveerde cabine is 10 cm hoger geplaatst in vergelijking met de eerste generatie, wat zorgt voor een perfect zicht. Het lage geluidsniveau van de motor zal u positief verrassen. Het volledig nieuwe dak, gebaseerd op het ontwerp van de Italiaanse designstudio Pininfarina, biedt een nog beter zicht op de voorlader dankzij de ingekeepte vorm en het nieuwe dakraam.

De CRYSTAL is ook uitgerust met een nieuw bedieningselement van de werklampen en zwaailampen. Dit bedieningspaneel bevat een aantal geavanceerde functies, zoals automatische activering van werklampen op basis van de gekozen rijrichting en een geheugenfunctie.

Eenvoudige en doeltreffende bediening van de trekker zonder ingewikkelde instellingen Verminderd cabinegeluid en een dakluik Het nieuwe dashboard combineert een TFT LCD-display met een analoog display, zodat de bestuurder op een eenvoudige manier op de hoogte kan blijven van wat er in en om de trekker gebeurt.

 • Logische en goed doordachte bediening
 • Stille geveerde cabine met te openen dakluik
 • Fraai interieur
 • Uitstekend zicht rondom en op de werktuigen
GEVEERDE VOORAS

De ideale verhouding tussen kracht en nauwkeurigheid

De geveerde vooras van de Zetor Crystal tractoren bestaat uit twee afzonderlijke en onafhankelijk opgehangen halve assen. Ook is de trekker voorzien van een hydraulisch bediend 100% differentieelslot. De vooras kenmerkt zich door een uitzonderlijke stevigheid en het vermogen om langdurige en hoge belasting te kunnen absorberen. De gepatenteerde trapeziumvormige ophanging van de wielen draagt bij aan het rijcomfort. Uiterst comfortabel rijgedrag onder alle omstandigheden Uitstekende reactie van de voorwielen Ook op ruig terrein doet de gepatenteerde ophanging en zijn vering op beide wielen zijn werk De ZETOR CRYSTAL kan worden uitgerust met een centraal smeersysteem.

De CRYSTAL HD is uitgerust met een 100% differentieelslot en een automatisch kopakker-systeem. Het automatisch kopakker-systeem beperkt het aantal handelingen bij het draaien op een kopakker, wat de bediening van de trekker eenvoudiger en comfortabeler maakt. Dit systeem bestaat uit een combinatie van de automatische aansturing van de 4WD vooras, differentieelsloten en de achteras.

 • Optimaal rijcomfort onder alle omstandigheden
 • Grote stabiliteit
 • Optimaal afgestemd op de overige delen van de tractor.

Meer weten over de Zetor Crystal?
Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Aanmelden voor een proefrit

Maak kennis met de kwaliteit van Zetor tractoren door een testrit te maken! Vul hier je gegevens in en wij nemen contact op.