Nieuws en berichten

De nieuwste uitbreiding van de ZETOR-portfolio: nieuwe series PRIMO en COMPAX

23.9.2020

ZETOR TRACTORS a. s., de traditionele Tsjechische producent van landbouwmachines, breidt zijn aanbod van moderne tractoren uit met nieuwe modelreeksen, aangeduid met ZETOR PRIMO en ZETOR COMPAX. Het zijn compacte tractoren die vooral van pas zullen komen bij het zomer- en winteronderhoud van gemeenten, sportterreinen of bedrijfsterreinen. Ze worden geproduceerd in samenwerking met het Zuid-Koreaanse concern Tong Yang Moolsan Co., Ltd.

"Het is ons doel om klanten te voorzien van tractoren die hun werk aanzienlijk makkelijker maken. De uitbreiding van de tractorportefeuille in lagere vermogenscategorieën is het resultaat van die missie", zegt Petr Konštacký, Sales and Marketing Director, ZETOR TRACTORS a.s.

Voor het eerst werden de nieuwe modellen in september 2019 op AGRO SHOW Bednary, Polen, aan het publiek voorgesteld. Helaas heeft de onverwachte situatie die in de eerste zes maanden van 2020 is ontstaan als gevolg van de COVID-19 pandemie het niet mogelijk gemaakt om vast te houden aan het plan van de promotie-evenementen, waaronder de Techagro-show. De presentatie van de nieuwe modelreeksen moest worden aangepast aan de gewijzigde omstandigheden en de live promotie-evenementen moesten worden geannuleerd. "Toch zijn op dit moment de eerste modellen op weg naar de klanten. We geloven dat we binnenkort de kans krijgen om de tractoren niet alleen aan andere potentiële klanten te presenteren, maar ook aan het grote publiek", voegt Petr Konštacký eraan toe.

Technische gegevens ZETOR PRIMO HT 20

Een compacte maaitrekker die een perfecte wendbaarheid, stabiliteit en effectiviteit biedt bij maximale belasting. Verkrijgbaar in open uitvoering met een ROPS-veiligheidsframe.
De trekker is uitgerust met een beproefde Yanmar motor met 19 PK die voldoet aan de laatste emissienorm Stage V. De technisch eenvoudige, 3-cilinder, vloeistofgekoelde motor garandeert voldoende vermogen bij een laag geluidsniveau en een zuinige werking.
Hij is uitgerust met een hydrostatische transmissie met twee groepen. Het hoge bedieningscomfort wordt gegarandeerd door twee pedalen (voor vooruit en achteruit rijden). Dit type transmissie biedt een soepele en eenvoudige bediening van de trekker.
De trekker is standaard uitgerust met een robuuste maaier met de grootte van 54ʺ en de breedte en hoogte van de maaier 1 ʺ - 4 ʺ. Hij wordt aangedreven door een centrale aftakas met 2.500 tpm. De maaier is eenvoudig te bedienen en zorgt dat u het gazononderhoud zo effectief en makkelijk mogelijk kunt doen.
Vierwielaandrijving (4WD) garandeert een hoge tractie bij het maaien op hellingen of bij het verwijderen van sneeuw. De bestuurder kan bouwen op een maximale vermogensoverdracht bij iedere bocht die hij maakt. De hydraulische stuurbekrachtiging is ook een punt wat u zeker op prijs zal stellen. De achter-aftakas heeft een tpm van 540.

Technische gegevens ZETOR COMPAX

Compacte en veelzijdige tractoren voor professionals, verkrijgbaar in een cabine of cabrio versie.
De tractoren zijn uitgerust met een betrouwbare Yanmar-motor met een vermogensbereik van 25 tot 37 pk die voldoet aan de nieuwste emissienorm Stage V. De driecilinder, watergekoelde motoren zijn speciaal om hun soepele en zuinige werking. Ze zijn verkrijgbaar met twee soorten transmissies.  Het COMPAX HT-model is beschikbaar met een hydrostatische transmissie met drie groepen (of twee groepen voor de COMPAX HT 25). De bedienin van de trekker is zeer eenvoudig met dank aan de twee pedalen, één vooruit en één achteruit. De COMPAX CL-tractoren zijn standaard uitgerust met een gesynchroniseerde transmissie 12/12 met drie groepen (COMPAX CL 25 is uitgerust met een transmissie met twee groepen 6/2). Afhankelijk van het type bedraagt het hefvermogen van de driepuntshefinrichting 12 kN, waardoor met een grote verscheidenheid aan werktuigen kan worden gewerkt. Optioneel kunnen de trekkers worden uitgerust met een centrale aftakas om de interasmaaier aan te kunnen drijven. 

De externe hydraulische twee-delige distributeur bevindt zich in het achterste gedeelte (het model COMPAX 25 is uitgerust met een hydraulische eendelige distributeur). Daarnaast kunnen de trekkers ook worden uitgerust met een tweedelige distributeur die wordt kan worden bediend met een joystick.
De trekkers van de COMPAX 35 en 40 modellen zijn verkrijgbaar in een cabine en cabrio versie. De ergonomische indeling van al de bedieningselementen maakt de bediening van de trekker enorm eenvoudig en zorgt voor een hoog comfort voor de bestuurder van de trekker. De trekkers, de cabrio versies, zijn standaard ook uitgerust met airconditioning en verwarming en met een joystick om de hefinrichting en de aangekoppelde werktuigen gemakkelijk te kunnen bedienen.