Nieuws en berichten

ZETOR vernieuwd nu ook de FORTERRA serie

14.8.2020

Aantrekkelijk design ontwikkeld door de Italiaanse ontwerpstudio Pininfarina, nieuw airconditioningsysteem, LED-pakket met een vernieuwd bedieningspaneel en een krachtige motor die voldoet aan de TIER V-emissienormen. Dit alles en meer wordt u aangeboden in de nieuwe FORTERRA model 2020. De nieuwe machines rollen op dit moment al van de band en zullen in de komende weken beschikbaar zijn.

Meer dan 22,000 verkopen in 55 landen over de hele wereld, dat is wat we zien als we de balans van de FORTERRA serie opmaken. In de loop der jaren is de FORTERRA sterk in populariteit toegenomen en net zoals bij de andere tractoren van ZETOR heeft de innovatie in deze serie in al die jaren niet stilgestaan. ZETOR laat met het nieuwe FORTERRA model zien dat de koers van moderne eenvoud wordt doorgezet en maakt dat de ZETOR FORTERRA klaar is voor de toekomst. 

Het nieuwe FORTERRA-gamma biedt niet alleen een nieuw ontwerp dat de kracht en dynamiek van de machine onderstreept, maar biedt bovenal een aantal functionele verbeteringen. De implementatie van de nieuwe look maakte het mogelijk om gebruik te maken van innovatieve kunststoftechnologie, die zorgt voor een hogere temperatuurbestendigheid en UV-stabiliteit van het materiaal, en tegelijkertijd werd de warmteafvoer van het motorgedeelte van de tractor sterk verbeterd.

De TIER-V ZETOR-motoren zorgen voor een aanzienlijke vermindering van het verbruik en de uitstoot. Ze zijn in de structuur gebaseerd op de vorige generatie motoren die voldeden aan fase IV. Op deze manier behouden zij dus hun uitstekende operationele en economische eigenschappen. Deze motoren zijn door onderzoekers van de Mendel-universiteit uitvoerig getest en de resultaten van de studie hebben bevestigd dat zij tot 19,2% minder verbruiken dan de motoren in de fase IIIB-oplossing.

De klanten zullen echter de meeste veranderingen in de cabine aantreffen. Het volledig nieuwe airconditioningsysteem biedt aanzienlijk verbeterde prestaties en zal de gebruikers van de tractor de hele dag door comfort bieden, ook zeker op warme dagen. Daarnaast is de tractorverlichting aanzienlijk verbeterd. Voor de FORTERRA HD-modellen is de tractor standaard uitgerust met een LED-pakket met een vernieuwd bedieningspaneel voor de werkverlichting en de zwaailampen. Deze heeft een aantal geavanceerde functies zoals automatische activering van de werklampen volgens de gekozen rijrichting en een geheugenfunctie. Voor de FORTERRA HSX-modellen is deze uitrusting op aanvraag verkrijgbaar.

Het nieuwe schuifdak biedt samen met de ingesprongen vorm van het dak een beter zicht op de voorlader en voldoet bovendien aan de FOPS-veiligheidsnorm.

ZETOR blijft de klanten bieden wat ze van de FORTERRA gewend zijn en waarvoor de tractor al jaren zeer gewaardeerd wordt: een laag brandstofverbruik, goede koppelparameters, een ruime cabine, een hoog hefvermogen en een vooras met onafhankelijke voorwielophanging op geselecteerde modellen.

Het FORTERRA-assortiment voor 2020 biedt drie modellen met een vermogen tussen de 96 en de 147 pk: FORTERRA CL met een klassieke volledig gesynchroniseerde transmissie en FORTERRA HSX en FORTERRA HD met een comfortabelere transmissie met twee snelheidsbereiken en TriploPower. De ZETOR FORTERRA is zeer geschikt voor werk in de akkerbouw, veeteelt, bosbouw en ook zeker voor loonwerkers.