Nieuws en berichten

De Nieuwe Zetor Crystal

6.8.2020

Verassend vanuit iedere hoek, een zeer hoog rijcomfort, uitstekend hefvermogen en een laag verbruik. Dit is slechts een kleine lijst met eigenschappen die we kunnen lezen in internationale reviews van ZETOR's vlaggenschipmodel. Dit jaar wordt de bekroonde CRYSTAL HD gelanceerd in een gemoderniseerde versie met een aantal functionele innovaties, met behoud van de kenmerken waarmee het model niet alleen in de Tsjechische en Slowaakse markt, maar wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen. 

De nieuwe machine brengt de klant een aantal verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Zo is hij uitgerust met een zuinige zescilinder DEUTZ TCD 6.1 L6 motor met een maximaal vermogen van 171 pk. De motor voldoet aan de nieuwste EU Stage V-emissienormen waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen tot het minimum gereduceerd wordt. Tegelijkertijd behoudt de CRYSTAL de operationele en economische eigenschappen van de vorige generatie.

De grootste veranderingen vonden echter plaats in de cabine. We hebben de wensen en behoeften van de klanten gehoord en samen met hen hebben we een aantal verbeteringen aangebracht die het comfort van de machine verder zullen verhogen. Het volledig nieuwe dak op basis van het ZETOR by Pininfarina ontwerp biedt nog beter zicht op de voorlader dankzij de ingekeepte vorm en het vernieuwde zonnedak. Standaard voldoet het dak aan de FOPS (Falling Object Protection Structure).

CRYSTAL is ook uitgerust met een nieuwe besturing voor werklampen en zwaailampen. Deze bevat een aantal geavanceerde functies zoals automatische activering van werklampen volgens de gekozen rijrichting of een geheugenfunctie. De machine heeft een LED-pakket met 4 daklampen en 2 schijnwerpers, die optioneel kunnen worden uitgebreid met nog eens 4 LED-daklampen.

Andere innovaties zijn de verbeterde kunststof technologie die zorgt voor een hogere hittebestendigheid en UV-stabiliteit van het materiaal.  Daarnaast is de tractor uitgerust met een compleet nieuw airconditioning- en verwarmingssysteem, wat aanzienlijk hogere prestaties oplevert.
 
Uiteraard is de tractor ook voorzien van een geveerde vooras, een multifunctioneel rechterpaneel met elektronisch gestuurde hydraulische secties, een driepuntsophanging met een maximaal hefvermogen tot 85 kN en een ECO 40-transmissie die een maximale snelheid van 40 km/u bij een zuinig toerental van 1750 omw/min mogelijk maakt.  
 
ZETOR CRYSTAL biedt meer dan voldoende vermogen om met middelgrote werktuigen te werken in veeleisende omstandigheden en is een betrouwbare partner voor klanten in onder meer de veeteelt en akkerbouw of voor loonwerkers.