Nieuws en berichten

DE NIEUWE ZETOR PROXIMA STAGE V

21.3.2022

Zetor Proxima komt met een Stage V Deutz motor

ZETOR PROXIMA. Universele en betrouwbare helpers, uitstekend geschikt voor het werk op middelgrote landbouwbedrijven, in de bosbouw en voor gemeente werk. De voornaamste redenen voor hun populariteit zijn het lage brandstofverbruik, de hoge betrouwbaarheid en de moderne eenvoud, wat resulteert in lage gebruikskosten. Dit jaar zal het PROXIMA-model verschillende vernieuwingen en functionele verbeteringen ondergaan. De belangrijkste verandering bevindt zich onder de motorkap, waar we nu een nieuwe viercilinder Deutz-motor met turbocompressor kunnen vinden met een vermogen van 97-125 pk, die voldoet aan de emissienorm Stage V. Het gemoderniseerde model zal aan het eind van dit jaar aan de eerste klanten worden geleverd.

De eerste PROXIMA werd in 2004 gelanceerd. Sindsdien zijn er meer dan 36.000 van geproduceerd en over de hele wereld aan het werk. Het is momenteel een van de populairste ZETOR-modellen. De 18e verjaardag van de ZETOR PROXIMA zal dit jaar in het teken staan van vernieuwing en verbetering. Wat zijn deze vernieuwingen?

"De meest fundamentele verandering is de overgang naar Stage V-emissienorm met een viercilinder turbodieselmotor TCD 3.6 met een vermogen van 97-125 pk van DEUTZ AG," zegt Marek Buchar, technisch directeur van ZETOR TRACTORS a.s. "Naleving van de Stage V-emissienorm wordt verzekerd door een roetfilter (DPF) samen met uitlaatgasrecirculatie, selective catalytic reduction (SCR), en oxidatiekatalysator (DOC). De motor is uitgerust met een modern Common-Rail injectiesysteem. Ook zal de klant de nieuwe uitlaat en de aanzienlijk soepelere en stillere werking van de motor opmerken."

Er zullen nog steeds drie modellijnen beschikbaar zijn: PROXIMA CL, PROXIMA GP, en de krachtigste PROXIMA HS. De trekker biedt onder meer verbeterde bedieningen op het dashboard, een AdBlue-tank met een inhoud van 21 L. en een indicator om snel en gemakkelijk de oliezuiverheid te kunnen controleren.

"Aan de voorzijde van de cabine is er nu ook een nieuwe perslucht koppelstuk beschikbaar, die de mogelijkheid biedt om de koelers eenvoudig en snel te reinigen. Maar deze kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om banden op te pompen. Op verzoek kan de PROXIMA worden uitgerust met een vernieuwde afsluitbare gereedschapskist," vervolgt Marek Buchar.

De PROXIMA is populair om zijn eenvoud, betrouwbaarheid en zuinigheid. De nieuwe gemoderniseerde serie wordt nog altijd gebouwd op deze pijlers, plus voldoet aan de nieuwe eisen en behoeften van klanten van het merk ZETOR.

"Tractoren in de PROXIMA-modelreeks zijn altijd een betrouwbare en veelzijdige helper geweest. Wij zijn ervan overtuigd dat de première van de vernieuwde PROXIMA succesvol zal zijn en wij kijken ernaar uit om hem aan het publiek voor te stellen op handelsbeurzen in Tsjechië en Slowakije. De eerste klanten kunnen het gemoderniseerde model eind dit jaar tegemoet zien," aldus Petr Konštacký, Directeur Verkoop en Marketing bij ZETOR TRACTORS.